Műszaki vizsga                  

Benzin és dízel üzemű személy és kisteher gépjárművek, motorkerékpárok és utánfutók 

műszaki vizsgáztatását  hatósági áron végezzük. Számunkra különösen fontos ügyfeleink elégedettsége, ezért lehetőséget biztosítunk előzetes átvizsgálásra, az esetleges “Alkalmatlan” minősítés elkerülése végett. Nálunk a minőség az első, ezért is garantáljuk Önnek, hogy úgy fogunk bánni az autójával, mintha a sajátunk lenne!

 

 

    

Műszaki vizsga és a környezetvédelmi felülvizsgálat új szabályai

Továbbra is a műszaki vizsga végén, – a jármű forgalmi engedélyében – érvényesítésre kerül az új érvényességi idő, a következő műszaki vizsga időpontja. Amennyiben a forgalmi engedélybe bejegyzés nem tehető, vagy a műszaki vizsgán olyan megállapításokra kerül sor, amelyek alapján az okmány arra nem alkalmas, úgy a hatósági bizonyítvánnyal (műszaki adatlappal) a továbbiakban is el kell menni az okmányirodához, ahol a forgalmi engedély cseréje vagy érvényesítése történik.

Kérésére az okmányirodai ügyintézést átvállaljuk.

2010. január 1-jétől a jármű műszaki és környezetvédelmi érvényességét kizárólag a forgalmi engedély bizonyítja,  A környezetvédelmi igazoló lap (zöldkártya) 2010. január 1-jei hatállyal megszűnt. A járművel a közúti forgalomban a forgalmi engedélybe bejegyzett érvényesség időpontjáig lehet részt venni.

2016 januárjától az új műszaki érvényességet, illetve a környezetvédelmi megfelelőséget jelölő matricát nem ragasztják már fel a rendszámra a műszaki vizsgát követően, valamint változtak a 3,5 tonna és az alatti járművek időszakos műszaki vizsgálatára vonatkozó szabályok is. A közigazgatási bürokráciacsökkentés révén 2016. január 1-től a forgalmi rendszámon eddig elhelyezett rendszám-érvényesítő körcímke,valamint a környezetvédelmi megfelelőséget jelölő plakett is megszűnik.  Mindkettőt a soron következő műszaki vizsgálat során, a műszaki vizsgabiztos távolítja el. Az üzembentartóknak e tekintetben semmi teendője nincsen.  A plakettek megszűnése azonban nem jelenti a járművek környezetvédelmi osztályba sorolásának megváltozását, az a járművek forgalmi engedélyének „V.9.” rovatában továbbra is szerepel.A közúti közlekedési szolgáltatást nem végző személygépkocsikat (M1 járműkategória), a különleges felépítménnyel nem rendelkező kistehergépkocsikat (N1 járműkategória), valamint egyes pótkocsikat(O1 és O2 járműkategória) érinti az a szabályozás, amely szerint ezentúl az időszakos műszaki vizsgálat csak külső vizsgálóállomáson végezhető el, abban az esetben, ha a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló jogszabály másként nem rendelkezik.

 

Amit mi sem tudunk vizsgáztatni a teljesség igénye nélkül:

-Első oldalüvegek sötétítő fóliázása.Utólagosan beépített Xenon-világítás

-Fényszórómaszk használata

-Sport kipufogódob

-Típusidegen keréktárcsa (felni)

-Járó motornál világító ABS ,légzsák lámpa

 

Segítségül csatoljuk a vonatkozó rendeletek linkjeit a gépjárművek műszaki megvizsgálásáról:

5/1990.(IV.12.) rendelet

6/1990.(IV.12.) rendelet

 

Mobil: +3630/545-71-35       
email:kzsmobilcar@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Partnereink

 

  https://www.unoglass.hu/

 https://sutipark.hu/

 https://www.unixauto.hu/

 https://molnarautohaz.hu/

 https://www.tan-dem.hu/

 

 

 

 

 

 

KZS Mobil Car Kft.

Bakay Nándor utca 29.
Szeged
6724
(UNIX mellett)Nyitvatartás:
Hétfőtől-Péntekig
7.30-16-ig
Ügyfélszolgálat:
0662/428-488
0630/545-71-35kzsmobilcar@gmail.com