Olajszervíz

A motorolaj megfelelő kiválasztása elsődleges fontosságú a gépkocsi biztonságos működésének szempontjából. 

A motorolaj tekintetében a városi üzemeltetés jelenti a legextrémebb terhelést. A rendszeres rövidtávú utak esetén (kb.5-10 km) a hidegindítások - ha minimálisan is - hígítják a motorolajt, főleg a benzin üzemű gépkocsiknál. Ez esetben a motorolaj kenőképessége romlik. Ha romlik a motorolaj kenőképessége, úgy növekszik a belső súrlódás, s mindennek következtében a hőmérséklet emelkedik. Ennem hatására az olaj megég, szennyeződik, kokszosodik, iszaposodik. Az olajiszap, valamint a koksz hatására a dugattyúgyűrűk besülnek a motorban. Az iszap miatt az olajcsatornák beszűkülnek, eltömődnek. Drasztikusan romlik a kenés és gyengébb lesz a hőelvezetés. A besült dugattyúgyűrűk mellett a forró kipufogógázok lefújnak a karterbe égetve a motorolajt, s ez a folyamat kezdődik elölről újra és újra mindaddig, amíg a motor bírja. Majd egyszer csak nem küzd tovább és jöhet a költséges autószerelés.

 

Az iszapos motor károsítja a katalizátort és a lambdaszondát, nem beszélve a megnövekedett üzem-anyag fogyasztásról. A dízel üzemű autóknál a rossz porlasztásból adódó koromképződés is hasonló problémához vezet, s idővel elkerülhetetlen az autószerelő közbeavatkozása. Ezért van nagyon nagy jelentősége a gyártók által előírt motorolaj használatának, hiszen az autószerelő sem tud csodákat művelni, így jobb az elővigyázatosság!

A garantáltan jó minőségű motorolaj és a gyenge minőségű változatok közötti megtakarítás csak a legfeljebb felét fedezi a javítási költségnek.

Szervizünk várja mindazokat, akik nem szeretnének túl későn ráébredni arra, hogy szervizre van szükség!

 

Mobil: +36 30/703-16-55     
email:service.kzsmobilcar@gmail.com

 

 

 


 

 

Személyesen is szívesen látunk minden kedves érdeklődőt.

Térjen be hozzánk, és vendégünk egy finom kávéra!

 

KZS Mobil Car Kft.

Bakay Nándor utca 29.
Szeged
6724


Nyitvatartás:

Hétfő
8-16 óráig
Keddtől-péntekig
8-17 óráig

Ügyfélszolgálat:
0662/428-488
0630/54-57-135

Facebook:
www.facebook.com/pages/KZS-Mobil-Car-Kft/646962548713071?ref=aymt_homepage_panel

Instagram:
www.instagram.com/kzsmobil
kzsmobilcar@gmail.com