Honosítás

Cégünk több éve foglalkozik külföldről behozott gépjárművek magyarországi forgalomba helyezésével, honosításával. Ügyfeleink számára fontos szempont, hogy a forgalomba helyezni kívánt gépjármű teljes körű ügyintézése egy helyen történjen. Munkatársaink készséggel állnak leendő ügyfeleink rendelkezésére és minden a gépjárművel kapcsolatos ügyintézést átvállalnak Önöktől. Külföldön vásárolt gépjármű esetében sok mindenre kell figyelni annak magyarországi forgalomba helyezésével kapcsolatban. Vizsgára való felkészítés, vizsgaidőpont kérése, regisztrációs adó ügyintézés, okmányiroda teendők ellátása. Emellett rengeteg hivatalos dokumentumra kell ügyelnünk, hisz ezek hiányában meghiúsulhat az autó forgalomba helyezése. Ezeket a feladatot vállaljuk át Ügyfeleinktől és végezzük el Önök helyett, hogy biztosan minden rendben legyen. Számunkra az Önök elégedettsége a legfontosabb, ezért mindent megteszünk, hogy Ügyfeleinknek ne okozzon fejfájást a fárasztó és hosszadalmas gépjármű ügyintézés.

Műszaki vizsga

A külföldről behozott gépjárművek forgalomba helyezésének első és legfontosabb feltétele az egyedi forgalomba helyezési engedély vagy az érvényes külföldi műszaki vizsgahonosítása.

Azok a gépjárművek, amelyek nem rendelkeznek érvényes külföldi műszaki vizsgával, egyedi forgalomba helyezési díjat, valamint műszaki vizsga díjat kell fizetni, melynek összege: 39.090 ,-

Érvényes műszaki vizsgával rendelkező gépjárművek esetén az eljárás neve honosítás, melynek összege: 8.000,-

Műszaki vizsga előtti átvizsgálás.

Munkatársunk tüzetesen átvizsgálja a járművet és megállapítja, hogy a jármű állapota megfelel-e a Nemzeti Közlekedési Hatóság által támasztott műszaki vizsga követelményeinek. Erre azért van szükség, hogy egy esetleges hiba miatt Önnek ne kelljen pótdíjat fizetnie.

Előfordulhat, hogy az átvizsgálás során olyan hibákat tárunk fel, amelyek a járművet alkalmatlanná tennék a műszaki vizsgára. Ebben az esetben árajánlatot adunk a műszaki vizsga előtti javításra melyet saját szervizünkben végezzük.

Regisztrációs adó

A sikeres műszaki vizsga után a személygépjármű után regisztrációs adót kell fizetni. Az eljárást a Nemzeti Adó- és Vámigazgatás valamelyik kirendeltségében lehet kezdeményezni.

A regisztrációs adó mértéke függ a gépjármű korától, környezetvédelmi osztályától, valamint a motor hengerűrtartalmának nagyságától.

Az alábbi linken pontosan kiszámolhatja:

https://kalkulatorlap.hu/regisztracios_ado_kalkulator.html

Fontos tudni, hogy Svájc ugye nem tagja az EU-nak, így bizonyos esetekben vám és ÁFA-köteles a gépjármű, ha honosíttatni szeretnénk. Ezen felül egyéb plusz költség is felmerül, úgy mint származás ellenőrzés. 

Abban az esetben, ha

- legalább 1 évet igazoltan eltöltöttünk Svájcban (számlákkal, munkaszerződéssel, stb. igazolható)

- a megvásárolt jármű legalább fél éve a tulajdonunkban van (igazoltan, forgalmi bemutatandó)

- van bejelentett magyarországi lakcímünk (és a hozzátartozó lakcímkártyánk)

kérhetünk vám- és ÁFA-mentességet. 

Okmányiroda

A műszaki vizsga megléte, valamint a regisztrációs adó megfizetése után azokmányirodában lehet a külföldön vásárolt gépjármű forgalomba helyezését befejezni.

Az okmányirodai ügyintézéshez mindenképp szükség van az érvényes kötelező biztosítás igazolására. Az ügyintézés során a rendszámtábla, aforgalmi engedély, valamint atörzskönyv díja összesen: 20.500,-

Ezen összegen felül a külföldről behozott és forgalomba helyezni kívánt gépjármű után vagyonszerzési illetéket kell fizetni.

Az alábbi linken pontosan kiszámolhatja:

https://kalkulatorlap.hu/atirasi_koltseg_kalkulator.html

 

Mobil: +3630/8489263       
email:kzsmobilcar@gmail.com

 

 

Partnereink

 

  https://www.unoglass.hu/

 https://sutipark.hu/

 https://www.unixauto.hu/

 https://molnarautohaz.hu/

 https://www.tan-dem.hu/

 

 

 

 

 

 

KZS Mobil Car Kft.

Bakay Nándor utca 29.
Szeged
6724
(UNIX mellett)Nyitvatartás:
Hétfőtől-Péntekig
7.30-16-ig
Ügyfélszolgálat:
0662/428-488
0630/545-71-35kzsmobilcar@gmail.com