VÁM ügyintézés

 

Regisztrációs adó

Magyarországon forgalomba helyezendő, külföldről behozott személygépkocsik, lakóautók és motorkerékpárok után regisztrációs adót kell fizetni. Az adó mértéke a gépjármű műszaki tulajdonságaitól, a környezetvédelmi osztályba sorolásától, valamint első forgalomba állításának időpontjától függ. A regisztrációs adóról a többször módosított 2003. évi CX. törvény rendelkezik. A regisztrációs adó mértéke a gépjármű forgalomba helyezésétől számított időtartam figyelembevételével csökken.

A gépjármű behozatala után első lépésként – mielőtt a vámhivatal elé kerül a regadó megfizetéséhez – el kell vinni a Nemzeti Közlekedés Hatósághoz , ahol megvizsgálják a gépjárművet, kiállítanak egy határozatot arról, hogy Magyarország területén forgalomba helyezhető és megállapítják a környezetvédelmi besorolást. A vámhivatal csak a Közlekedés Hatóság műszaki adatlapjával szabja ki a regadót, majd ezután lehet az okmányirodában rendszámot kiváltani és forgalomba helyezni a gépjárművet.

A  folyamat regisztrációs adó vámhivatali ügyintézés (VPID szám kiváltással együtt) után legvégül az okmányirodában forgalomba helyezéssel és rendszám kiváltással végződik.

2014 január 1-től már átírási díjat is kell fizetni, pontosan úgy, ahogy eddig a belföldön eladott autóknál.
 

A magyar biztosítást még az okmányirodai ügyintézés előtt meg kell kötni, ezt az okmányiroda már kéri. Ebben segítenek kolegáink,hogy ki tudja választani a legjobb díjjal a megfelelő kötelező biztosítást. A biztosítás megkötéséért azonnal nem kell fizetni, a biztosító két héten belül küldi el az Ön által megadott címre a csekket.

 

EU tagállamból hozott gépjármű, ÁFA

Ebben az esetben Magyarországon nem kell vámot fizetni a gépjárműre. Azonban regisztrációs adót igen, illetve ÁFA-t, amennyiben új a gépjármű. Új gépjárműnek számít a 6 hónapos kort meg nem haladó és  6000 km-t el nem érő gépjármű.

 

 

Mobil: +3630/8489263       
email:kzsmobilcar@gmail.com
 

 

Személyesen is szívesen látunk minden kedves érdeklődőt.

Térjen be hozzánk, és vendégünk egy finom kávéra!

 

KZS Mobil Car Kft.

Bakay Nándor utca 29.
Szeged
6724


Nyitvatartás:

Hétfő
8-16 óráig
Keddtől-péntekig
8-17 óráig

Ügyfélszolgálat:
0662/428-488
0630/54-57-135

Facebook:
www.facebook.com/pages/KZS-Mobil-Car-Kft/646962548713071?ref=aymt_homepage_panel

Instagram:
www.instagram.com/kzsmobil
kzsmobilcar@gmail.com